tiistai 10. syyskuuta 2013

Kevyemmin askelin syksyyn

Viime keväänä heräsin oikein kunnolla siihen tosiasiaan, että kiloja oli taas salakavalasti hiipinyt kroppaan hieman liikaa. 

Painoindeksini oli vielä ihan sallittujen rajojen sisällä, mutta jenkkakahvat ja pömppömaha senkuin pullistelivat. Takapuolta en peilistä juurikaan uskaltanut edes kurkkia. Eikä tarvinnutkaan - poikani oli kuvannut minua eräässä juhlassa takaapäin - ja minä kauhistuin oikein kunnolla. Ja ei, sitä kuvaa ette täällä tule näkemään.

Lisäksi kun painolastina on hieman liian korkea "huonon kolesterolin" arvo, geeniperimänä sydänsairaudet ja itsellä pehmytkudosreuma (fibromyalgia), ei lisäsyitä tarvittu. Fibrohan turvottaa - ja mitä pyöreämmässä kunnossa on, sitä enemmän turvottaa - ja sitä enemmän särkee.

Oli pakko ryhtyä toimenpiteisiin. Ja tällä kertaa en halunnut elämääni mitään dieettejä tai poppakonsteja, joilla painoa saadaan kyllä alaspäin nopeastikin, mutta yhtä nopeasti se sieltä sitten ylöspäinkin ponnahtaa, kun vähänkin dieetistä höllää.


Siispä temppu ja miten se tehtiin:

1. vaalea vilja, sokerit ja huonot rasvat pannaan 
2. enemmän kasviksia, kalaa ja vaaleaa lihaa
3. vähemmän perunaa, pastaa ja riisiä - uudet perunat söin ihan rauhassa, pastan ja riisin tummana
4. vähemmän leipää - ruisleipä on suuri herkkuni ja voisin syödä sitä vaikka kuinka paljon - nyt vähensin sitäkin - ja vältin hiivalla kohotettua leipää - kunnon juureen tehtyä leipää saa jo onneksi melkein kaikista kaupoista
5. paljon vettä - raikasta, suomalaista vesijohtovettä - joskus sitruunalla tai Molkosanilla maustettuna
6. aamiainen ja lounas on syötävä, muutenkin säännöllinen ruokailu kunniaan - eikä liian pitkiä välejä
7. kävelyä - en pysty juurikaan niveliltäni juoksemaan (ainakaan kovalla alustalla) ja kesällä en kaipaillut minnekään kuntosaleille tai jumppiin.

Lisäksi jätin pois kaikki keinomakeutusaineet - stevia on sallittujen listalla, mutta sekin maltillisesti. Aspartaamin olen jättänyt jo vuosia sitten - migreenikohtaukset jäivät melkein nekin silloin.

Pääperiaatteet pyrin pitämään arjessa, mutta juhlat juhlittiin ja silloin herkuteltiin. 
Samoin matkoilla syötiin sitä, mitä oli tarjolla - esim. vaaleaa leipää. 
Ja kyllä söin ihan hyvällä omallatunnolla pari grillimakkaraakin;)

Alkukesästä meillä oli töissä useammat juhlat kahvituksineen ja täytekakkuineen - itse juhlissa söin sen kakkupalan hyvällä omallatunnolla, mutta en sitten enää rääppiäisissä - eli kun kaikki ne herkut säilöttiin juhlien jälkeen lounastilamme jääkaappiin, en enää koskenut niihin. Meillä käy töissä paljon vieraita ja kahvitarjoiluista jää yli kaikenmaailman leivoksia, pullia ja pasteijoita - niihin en koskenut. Samoin jätin kahvihuoneen keksit rauhaan. 

Pahan päivän varalle pidän työpöydän laatikossa pähkinöitä, kuivattuja karpaloita ja tummaa suklaata. Ennen iltapäiväkahveja kourallinen pähkinöitä suuhun niin hyvin pystyin keksi- ja leivoshoukutukset välttämään.
Kotona herkkukaipuuseen samoin pähkinöitä, lisäksi marjoja ja hedelmiä.

Meillä leivotaan vieläkin kotona - mutta oikeastaan vain juhlaan - ja juhlaa voi joskus olla myös se, että halutaan viikonloppuna syödä vähän paremmin;)

Kesähän on Suomessa otollista aikaa syödä terveellisemmin - kaikki ihanat marjat ja luonnonantimet ovat tarjottimella. Nyt syksyllä herkulliset juurekset. Ja talvella näitä kaikkia saa omasta pakastekaapista tai kaupan pakastealtaasta - nykyään saa onneksi jo suomalaisiakin marjoja!

Kaloreita en laskenut kertaakaan. Nälkää en nähnyt. 
Painoa on lähtenyt 8 kiloa. 
Ja tämän uskallan jo sanoa ääneen ja täällä julkaista, kun se on jo jopa turvotusten kanssa tuossa pysynyt. 
Vielä olisi tarkoitus tiputtaa n. 5 kiloa - silloin olisi sitä "liikkumavaraa";)

Mutta hurjan tyytyväinen ja ylpeä olen jo tästä! Ainoa huono puoli on se, että taidan joutua vaateostoksille;)

Minä en halua kenellekään mainostaa mitään laihdutusta tai edes painonhallintaa, mutta hyvän olon metsästystä kylläkin! Ja se hyvä olo on jokaiselle erilaista - toinen tykkää rääkistä, toinen vähän löysemmästä menosta. Toinen kurveista ja toinen ei. Ja on sairauksia, joiden takia on vaan pakko hilata sitä painoa alas - mutta on myös sellaisia sairauksia, että ei laihdu vaikka mitä tekisi. 

Etsitään siis jokainen hyvää oloa sieltä, missä se tuntuu luontevimmalta itselle! Minä lähden nyt sitä metsästämään tuolta ulkoa ihanasta syyssäästä kävelylenkkeillen. Sauvatkin jätän kotiin. 
Ja illalla istun sohvalla, rouskutan omenoita ja katson Beckiä. No, Gunvaldia ainakin;)

Mukavaa tiistai-iltaa kaikille!




SHARE:

84 kommenttia

  1. Kyllä kuulostaa hienolta. Onnea!!!

    Minun pitäisi myös tehdä jotain :((

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - minunkin piti pitkään, mutta sitten tuli se pakko;) Ja jokainen ajallaan - on hetkiä, kun ei vaan voimat riitä♥

      Poista
  2. Onnittelut terveellisestä päätöksestä/suunnasta ja tietty tippuneista kiloista ja hyvästä mielestä :)

    VastaaPoista
  3. Onneksi olkoon! Tassa taas loistava esimerkki siita, etta ruokavalion vaikutus painoon on 80% ja liikunnan vain 20% :) Ole ylpea saavutuksestasi!

    VastaaPoista
  4. Vautsivau, hieno homma!! Onnittelut!!

    Mun pitäis myös joku 5kg tai silleen saada pois. Mutta omaan niin heikon itsekurin, että vaikka päättäisin mitä niin en vaan onnistu. =( Oikein ärsyttää välillä, varsinkin kun tiedän, ettei se edes ole kovin suurista muutoksista kiinni. Liikun jo ihan tarpeeksi (kuntosalia pari-kolme kertaa viikossa, koiralenkkejä monta kertaa viikossa, polkupyörällä töihin aika usein) mutta se syöminen... voe voe. Oon sellanen napostelija, aina käsi käy ja sen jälkeen suu. ;) Pitäis koittaa jotenkin nyt taas motivoitua...*huoh*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeastaan tämä ei vaatinut edes itsekuria - se napostelu tuli kuriin, kun yritti syödä säännöllisin väliajoin - ainahan se ei onnistu, mutta useimmiten kyllä. Ja nälkäisenä ei kauppaan;)

      Poista
  5. Hienon elämänlaadun kohennuksen olet tehnyt.

    VastaaPoista
  6. Onneksi olkoon! Itsekin pitäisi jotain tehdä, kun tulee niin vähän liikuttua ja varsinkin maha on aina turvonnut :( Ja jos olen töissä, entistä vähemmän tulee liikuttua.., kun ei työ päivän jälkeen enää jaksa (ainakaan olevinaan ).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - minulla myös tuo maha on ollut välillä niin turvoksissa, että olisi luullut minun olevan vähintään 6 kuulla raskaana. Eniten on tuohon vatsaan auttanut tuo vaalean viljan ja hiivan välttäminen. Samoin - itselleni yllätyksenä - keinomakeitusaineiden poisjättäminen.
      Tsemppiä sinnekin - pienin askelin, omalla ajallaan se onnistuu.

      Poista
  7. Nämä ovat perusasioita: terveellisyyden aakkoset ja pienet teot arkipäivässä ovat kaiken a ja o, joten on ihan mahtavaa, että olet juuri näillä avuin saanut noin paljon kiloja pois! Ei tarvita dieettejä! Huikeat onnittelut ja tsemppiä jatkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - just näin; perusasiat kuntoon arkipäivässä:)

      Poista
  8. Wau, onneksi olkoon! Tärkeintä on, että tuntee voivansa paremmin, painon ei ole niin väliä. Me painotetaan/pyritään painottamaan kreikkalaista ruokakolmiota ruokavaliossa. Ranskattaret eivät liho-kirja on monivuotinen suosikkini, koska siinä ohjataan nauttimaan hyvästä ruuasta kohtuudella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä - juurikin tuo on se pointsi, että voi hyvin. Kukin omalla tavallaan:)

      Poista
  9. Hieno homma ! Tärkeintä onkin juuri tuo oman itsen hyvinvointi, kiloista viis, mutta jos ne itseä ahistavat ja aiheuttavat terveysongelmia ... Itselläni tarkoitus myös muutama kilo keventyä ja aikalailla samoilla systeemeillä ;) onnea hyvästä saavutuksesta !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - ja siinäpä se, että kun se kevyempi olo vaan kertakaikkiaan sopii näihin minun vaivoihini paremmin! Tsemppiä sinulle♥

      Poista
  10. Jestas, kahdeksan kiloa! Onnittelut. Vähähiilihydraattinen dieetti kunniaan! Ja kasvikset ovat hyviä. Ja liha myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - kyllähän tässäkin ruokavaliossa hiilareita syödään, mutta niitä hyviä;)

      Poista
  11. Hieno saavutus:) Saat kyllä syystä olla ylpeä!

    Itse syön nykyään paleoruokavalio perustana ja olo on aivan upea, turvotuksen ja kohtausten lisäksi hävisivät väsymys ja päänsäryt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - ja olen kyllä ylpeä. Me ihmiset ollaan erilaisia ja niinpä meille tepsii vähän erilaiset keinot sen paremman olon etsintään:)

      Poista
    2. Olen samaa mieltä, jokaiselle löytyy oma tie hyvinvointiin ja laadukkaaseen elämään. Siksi on mukava lukea miten muut ovat asian omalla kohdallaan saaneet ratkaistuksi.

      Poista
  12. Hatunnosto! Kesä ei ole se kaikkein helpoin aika toteuttaa tuota päätöstä - huomasi itse pari vuotta sitten kun olin 16 kiloa saanut hukattua...sitten ostin Lillan ja vaikka painoin hommia kuin pieni eläin, myös pistelin menemään pizzaa ja olutta ja mitä milloinkin.....ja ne kaik on takas tuleet :/
    Oli niin helppo oppia pahoille tavoille takaisin.

    Pitäis ryhdistäytyä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - joskus naisen vaan on tehtävä niinkuin on - ja lohdutus: onnistuin itse aikoinaan Painonvartijoiden pistesysteemillä laihduttamaan 10 kiloa, jotka tulivat takaisin kyllä uskomattoman nopeasti. Niinpä päätinkin nyt olla armollisempi itselleni. Kaikki on sallittua, mutta kohtuudella. Ja sitten se arjen ja juhlan erottaminen toisistaan on minulle myös se juttu. Kyllä se ryhdistäytyminen sitten tulee ajallaan;)

      Poista
  13. Onnittelut! Kokeilepa vesijuoksua tai -jumppaa, ne sopivat monelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - ja mä tykkään tosi paljon vesijumpasta; se on tehokasta ja sopii nivelille. Kloorivesi vaan ei ole mun juttu - mun iho kutisee sen jälkeen vaikka kuinka paljon rasvaisi. Ja silmät - mutta pitää vielä joskus kokeilla kunnon uimalasien kanssa.

      Poista
  14. Innostava postaus ja hieno suoritus! :)

    VastaaPoista
  15. 8 kiloa tuntuu jo askeleessa kummasti, niin ja vaatteissa :) ...aikoinaan "karppasin" aika niukoilla hiilareilla, ja se toimi minulla loistavasti (painoa putosi n.10kg)MUTTA se vaati vähän työtä niiden ravintoaineiden laskemisen suhteen. Tuo sinun menetelmäsi kuulostaa sellaiselta, jota pystyy ja jaksaa noudattaa kiireisempikin. Eräs sitkeisiin raskauskiloihnsa kyllästynyt rouvashenkilä täällä pistää vinkit korvan taakse siis... ;)
    8 kiloa ei ole mikään pikku juttu, onnittelut! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - minäkin kokeilin joskus karppausta, mutta kahden viikon päästä alkoi se rasva tulla ulos korvistakin. Ei sovi mulle liian ehdottomat jutut. Tässä saa olla itselleen armollinen;)

      Poista
  16. Täsmästi sama ruokavalio ja rytmi kuin täälläkin :).

    En oo koskaan kärsinyt ylipainosta, mutta on vaan niin totta, että kaikki kuvailemasi yhdessä on ainoa kokoonpano, jolla energia pysyy koko päivän ja olo on hyvä ja kevyt. Pastaa ja perunaa jos syön tai valkoista viljaa, niin ei tuu kuin ähkypahaolo ja kohta taas karmea nälkä.

    Tositosi paljon onnitteluita onnistumisesta ja paremmasta olosta!!! Olen iloinen sun puolesta. (Ja myös aiitä, että aikanaan älysin alkaa kuuntelemaan omaa kroppaani välittänättä siitä, mitä muut sanoivat)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - ja minustakin juttu on se, että kuuntelee sitä omaa kroppaansa - se, mikä sopii toiselle, ei välttämättä sovi kaikille.

      Poista
  17. Onnittelut! Hienosti toimittu.

    Täälläkin voisi joku aloittaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - kannattaa kyllä aloittaa - ja aloittaa voi pienilläkin muutoksilla;)

      Poista
  18. Ihanan motivoiva kirjoitus! Itselläkin vähän samat asiat mielessä... Olen unohtanut Molkosanin, pitääpä kaivaa esille! Kyllä maha toimii, kun sitä lorauttelee veteen!

    VastaaPoista
  19. Vautsi! Hienoa! Tämähän motivoi meikäläisenkin taas aktivoitumaan uudelleen hyvän olon tavoittelun kanssa. Kun oli häät ja muuta keväällä ja kesällä stressaamassa, niin sitä koetti vaan pärjätä. Nyt olisi saatava se hyvä olo takaisin joka joskus oli. Kyllä se tästä vielä lutviutuu, Ladyn oppeja seuraamaan siis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvän olon metsästys ei ole koskaan hukkaan heitettyä aikaa - mutta on aikoja, jolloin ei jaksa muuta kuin ne pakolliset! Tsemppiä!

      Poista
  20. Hienoa! Kyllä tuosta saavutuksesta kannattaakin olla ylpeä :)

    VastaaPoista
  21. Olet kyllä niin osuvasti kirjoittanut ja tärkeintähän on, että sinusta itsestä tuntuu hyvältä!

    VastaaPoista
  22. Saat todella olla ylpeä itsesi! ja ihan oikealla tavalla olet liikkeellä ! mieki uskon just oikeaan ruokavalioon enkä mihinkään ihme dietteihin , kyllähän niillä paino tippuu, mutta entäs sitten kun se loppuu.
    ihana pääset shoppaileen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä ylpeä - ja minulle ainakin sopii paremmin tällainen elämäntapojen tarkistaminen kuin tiukka dieetti. Ja shoppailemaan on kyllä lähdettävä - mutta ei ihan vielä - odotellaan se 5 kiloa ensin pois;)

      Poista
  23. Hyvin olet onnistunut. Tuota settiä olen seurannut itsekin, mutta välillä on mennyt vähän yli, juhlia ja kesäjuhlaa, mutta nyt olen ryhdistäytynyt. Huomaan, että jogurtti (maustamaton turkkilainen) tekee todella vatsalle hyvää. Se ikäänkuin litistää. Sillä aloitan päiväni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin ihmettelen, että tällaisella setillä olen onnistunut - ja maustamaton jogurtti (rasvaton) kuuluu minunkin aamuuni, siemenillä, pähkinöillä ja marjoilla höystettynä;)

      Poista
  24. Ohhoh! Onnittelut ja kiva, että julkaisit reseptin täällä, se voi innostaa toisiakin muuttamaan ruokavaliotaan ja lisäämään kohtuuliikuntaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - ja minulla se innostus lähti kyllä ihan silkasta pakosta;)

      Poista
  25. Nostaisin hattua, jos sellaisen omistaisin :-) Lämpimät onnittelut hienon elämäntaparemontin johdosta! Printtasin nämä ohjeet seinälleni, jospa minäkin pikkuhiljaa saisin tuota painoa tippumaan. Itselläni on sukurasitteena korkea verenpaine.

    Oli kiva löytää minulle uusi turkulainen bloggaaja :-)Liityn joukkoon hurmaavaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa - ja toivottavasti viihdyt - ja samaa mieltä olen, lukijajoukko on hurmaava;)
      Kiva, jos ohjeista on hyötyä - ne ovat tosi yksinkertaiset - ja helppoja noudattaa - eipä minulla muut tepsisikään;)
      Ja itseasiassa olen kaarinalainen, mutta Turussa käyn töissä ja Turussa olen opiskellut ja asunutkin. Ja varmaan vielä joskus taas asunkin;)

      Poista
  26. UPEAA !!! Todella hienoa että olet oivaltanut hyvä laatuisen ruan merkityksen painonpudotuksessa ja siksi et nähnyt nälkää :)
    Olen joutunut jättämään Gunvaldin katselun, en enään pysy hereillä niin myöhään. Yhden kerran nukahdin sohvalle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se ruuan laatu on tosi tärkeää - ei vain painonpudotuksessa vaan ihan koko kehon ja mielen kannalta! Ja Gunvald oli kyllä aika lutunen;) - harmi, oli nyt tällä erää viimeinen Beck!

      Poista
  27. Hienoa. Pienillä asioilla saadaan ihmeitä aikaan. Itsehän aloitin noin 2 vuotta sitten oman projektini. Homma on vielä vaiheessa, mutta hitaasti, mutta varmasti olen saanut pois 13,5 kiloa. Lisäksi on kroppaa kiinteytetty kovastikin. Mä aion olla jonain päivänä vielä NIIN kunnossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maiju - olen seuraillut tuota sinun projektiasi ja täytyy nostaa hattua. Ja juurikin noin - ei tarvitse olla suuriakaan muutoksia, niin saadaan jo tuloksia.

      Poista
  28. Hieno suoritus järkevin keinoin, onnea!

    VastaaPoista
  29. Upee juttu ja hieno suoritus. Onnee! Ja Gunvald on vaan niin i-ha-na!!! Harmi tosiaan että Beckit loppui. :(

    VastaaPoista
  30. Onneksi olkoon! Tuota suoritusta kannattaa pitää yllä! Täällä on vähän sama meininki oman kropan vuoksi, lisää liikuntaa ja terveellisempää ruokavaliota pienin askelin. Ihana kuulla onnistumisesta ja hyvästä voinnistasi. Kaunista viikonloppua! Nautitaan siitä ja tästä lämpimästä syksystä joka meitä vielä hellii. Se tekee liikkumisen luonnossa vielä kivammaksi!

    VastaaPoista
  31. Mahtaa olla mielettömän mukava fiilis - onnea oikein roppakaupalla! Ja niin kovasti järkevällä tavalla, siis elämänmuutoksestahan on kysymys. Ihkua viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - ja fiilis on kyllä juurikin mahtava. Ja mähän olen tunnetusti erittäin järkevä, joten mikäs muu tapa mulle paremmin sopisikaan;)
      Sinne myös upeaa viikonloppua!

      Poista
  32. Onneksi olkoon! Vastaavalla tyylillä minä sain keväällä pudotettua 6 kiloa, mutta kesälomalla karkasi mopo kädestä ja kiloja tuli 3 takaisin. Onneksi sentään 2 on taas lähtenyt, mutta 5 pitäisi ainakin vielä pudottaa lisäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä sinne - kyllä minullakin kesällä tuli herkuteltua, mutta onneksi kohtuudella. Ja sitä 5 kiloa minäkin vielä metsästän;)
      Mukavaa viikkoa sinne!

      Poista
  33. ONNEA! Aivan huikea suoritus!!! Ja mikäs sen parempi, kun tehdä kokonaisvaltainen muutos eikä mitään pikadiettejä!!

    Hyvä sinä! Olosi on varmaan mahtava!!

    VastaaPoista
  34. Upea ja energinen olo. Hyvä sinä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - olo on kylläkin upea, mutta juuri nyt flunssainen;)

      Poista
  35. Hyvä olo on kaiken a ja o. Mulla on just samanlainen elämänmuutos meneillään eli kohti parempaa oloa! Maha kun on aina turvoksissa ja huonon selän takia pitää painoakin tarkkailla. Samoilla eväillä olen liikkeellä kuten sinäkin. 7vkoa on takana ja 4kg (vasta) lähtenyt, mutta suunta on oikea eikä nälkää ole tarvinnut nähdä.

    Kiva kun löysin/t blogisi/ni! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä vaan elämänmuutokseen - hiljaa hyvä tulee;)
      Löysin blogisi sen Marjukan listauksen kautta - ja kiva kun löysin;) - tervetuloa myös sinulle!

      Poista
  36. Todella hyvalta kuulostaa diettisi! :) Juuri noin minakin luulen, etta laihdutus toimii parhaiten, eli mika sopii itselle, mika tuntuu hyvalta ja oikealta. Meilla on suvussa fibromyalgiaa ja mietin nyt, etta johtuuko turvotus ehka siita... Onkohan fibroon testeja, tiedatko? Mina myos jatin aspartaamin ja migreenit ovat jaaneet pois.

    Aivan mahtava ja inspiroiva kirjoitus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fibromyalgiaan on sellaiset kipupistetestit - lääkäri hakee 18 kehon molemmilla puolilla symmetrisesti olevaa kipupistettä - 11 riittää diagnoosiin; minulta löytyivät kaikki 18. Itse sain diagnoosin reumalääkäriltä ja jos sinua arveluttaa oma mahdollinen fibro, kannattaa kyllä varata aika lääkärille - ja vielä mieluummin reumalääkärille, niin pystytään esim. sulkemaan pois muut reumat - lisäksi reumalääkärit ainakin osaavat tuon testin tehdä. Itselleni diagnoosi oli helpotus - vaikka hoitoa ei juurikaan ole, niin tieto siitä, että vika ei ole omassa päässä tai että säryt eivät ole merkki jostain vielä vakavammasta, auttaa. Ja selviytymiskeinoja sairauden kanssa elämiseen on - muitakin kuin masennuslääkkeet, joita lääkärit helposti tyrkyttävät kivun hallintaan.

      Poista
    2. Kiitos vastauksestasi. Minulla on aika laakariin ensi kuun alussa ja aion pyyta hanelta lahetteen reumalaakarille. Kiitos viela :)

      Poista
    3. Kannattaa selvittää - tieto ei aina lisää tuskaa;)

      Poista
  37. Aivan mahtava suoritus! Voi, kun sais itteä niskasta kiinni. Verenpaine korkea ja sokeriarvot koholla...
    Täytyypä ottaa siusta mallia:)
    Mäki tykkään Gunvaldista, meiltä löytyy kaikki Beckit:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - pienin askelin tulee hyvä;)
      Ja Gunvald vaan on♥

      Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig