sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Työt alkoivat - ja tunnustuksia A Blog with Substance



Enpäs olekaan tänne mitään ehtinyt viikkoon raapustella - aloitin työt vuorotteluvapaan jälkeen maanantaina ja olen kyllä ollut lievästi sanoen "out of order". 

Vaikka sijaiseni olikin hoitanut työt ihan mallikkaasti, niin shokki työpöydän äärellä oli melkoinen. Uudet koneet ja ohjelmat, uudet salasanat, tiedostot ties missä palvelimilla.

Maanantaiaamu pakkasessa bussipysäkillä odotellen myöhässä olevaa linjuriautoa palautti jo karuun todellisuuteen - tätä se sitten taas olisi seuraavat kuukaudet. Kylmää ja pimeää. Ja pimeää, kun kotiin tulee. Kuvat siis näillä meikäläisen kameroilla julkaisukelvottomia - asukuvia ei tule. Mutta eipä niissä ole juuri näytettävääkään - viikko oli ns. toimistoviikko maanantaita lukuunottamatta. Maanantai alkoi heti henkilökuntapalaverilla, The Boss käväisi näytillä ja toivotti pikaisesti tervetulleeksi takaisin töihin. Häippäsi kapsakkiensa kanssa Helsinkiin ja seuraavan kerran näinkin hänet sitten Linnan kemuissa telkkarista. Ehdittiin onneksi vielä perjantai-iltapäivällä vähän palaveeratakin. Mutta viikon siis sain onneksi piiloutua huoneeseeni. Alkuviikko oli yhtä palelemista - ulkona olin kuin Michelin-ukko konsanaan ja sisällä, no - katsokaa itse, mitä on tämän päivän virkanaisen toimistolook:



Joulua en edelleenkään ole ehtinyt pahemmin laitella - hieman valoja on kuitenkin saatu jo pihalle, terassille ja parvekkeelle. Sisälle en laita ennenkuin vähän ennen joulua. Näin minulla on ollut tapana ja näin se tulee olemaan tänäkin jouluna.

Eilen käväisin vähän jouluostoksilla. Alkoi ahdistaa kaiken sen hurlumhein keskellä. Jotain löytyi kuitenkin pukinkonttiinkin. Ja pääsin vihdoin kampaajalle - olin antanut hiusteni olla luonnontilassa vuorotteluvapaan (3 kk) ajan, sillä rahat olivat hieman normaalia tiukemmassa. Heräsin toissaviikolla siihen tosiasiaan, että peilistä katseli entistäkin pelottavampi rölli ja yritin saada omalle kampaajalleni ajan - ei onnistunut; hän lomaili ja seuraava vapaa aika olisi ollut juuri ennen joulua. No, minulla on ensi viikolla sellaiset kuviot, että pitäisi olla hieman siedettävämmän näköinen ja sain varattua ajan "varakampaamostani" eiliselle. Hiuksista tuli  ihan siedettävät, mutta kampaamonautinnosta ei voinut kyllä puhua: kampaamo, jossa oli n. kymmenen asiakasta samaan aikaan ja hyörinä ja pyörinä sen mukaista, ei sitä pystynyt antamaan. Ei, vaikka kampaaja yritti parhaansa. Ei ikinä enää - parasta varata omalle kampaajalle aika jo tammikuulle valmiiksi. 


Sain  viikolla A Blog With Substance-tunnustuksen aikuisen naisen buduaarin ihanalta bloggarilta Merjalta ja XL Cheap  Chicin upealta Sarilta. 
Kiitokset ihaNaiset!

Tunnustuksen säännöt ovat seuraavat:
- Jaa tunnustus kahdeksalle bloggaajalle

- Ilmoita heille tunnustuksesta
- Kerro kahdeksan asiaa itsestäsi

Koska useimmilla on tämä joulunaika aika hektinen ja aika moni on nuo tunnustukset jo tehnyt, en aio jakaa tätä kenellekään - jos joku haluaa sen tästä poimia, ole hyvä;)

Tässä tunnustuksia:

1. Blogini nimi kertoo jo paljon - kotini on näyttämöni - ja sitä ei tällä hetkellä parane näytellä. Sotkua piisaa. Likaista meillä ei ole, mutta tavaraa vain on liikaa.

2. Olen syysihminen. Pidän kauniista, kuulaista syyssäistä. Silloin on helpompi jopa hengittää. Ajoittainen sadekaan ei haittaa - silloin voi vetäytyä sisälle kirjan äärelle.

3. Olen kenkähullu. Niitä on reilusti yli 100 paria. En ole uskaltanut laskea. Ja vaikka olen päättänyt, että nyt ei tule uusia,  tiedän, että sorrun. Eilenkin hiplasin muutamaa paria. Ja yhdet jäivät mieleen kummittelemaan. Eivätkä olleet edes tarjouksessa.

4. Minulla on terapeutti. Hänen nimensä on Viiru. Minun oma stressitohtorini. Kuvakin löytyy.



5. Olen syntynyt Pohjois-Karjalassa, käynyt kouluni Lahdessa, opiskellut Turussa ja asun Kaarinassa. Sielunmaisemani on tuolla, mistä tuo alla oleva kuvakin: mökiltä, 30 kilometriä Kolilta.




6. Olen ylihuolehtiva äiti. Lapseni, jotka ovat jo täysi-ikäisiä (19v ja 21v) ovat pian muuttamassa omilleen ja minä olen jo nyt kauhuissani. Omalla tavallani iloinen, että uskaltavat ja haluavat. Mutta. Eilen illallakin säikähdin ambulanssin ääntä, kun nuoret olivat autolla liikenteessä jossain. Olen joutunut taistelemaan itseni kanssa, etten soittele perään tarkistussoittoja. Ja pidätellyt Isäntää, joka niitä on yrittänyt tehdä;)

7.  Pidän musiikista ja taiteista. Kaikenlaisesta musiikista. Mutta tällä hetkellä eniten rockista ja metallista. Niillä minuun saa vauhtia. 

8. Olen kirjahullu. Luen laidasta laitaan. Siispä kirjoja on joka paikka täynnä. 

Tässä linkki, jota kuuntelemalla ja katselemalla näkee pienen osan minua: Harmaja -yhtye laulaa yhden lempirunoilijoistani,  Saima Harmajan,  runoon sävelletyn Sydäntalvella. Ja laulajana iki-ihana, monesta heavybändistäkin tuttu JP Leppäluoto:




Tänään sytytän toisen adventtikynttilän ja toivotan kaikille stressivapaita joulunalusaikoja.

Ja kiitos vielä uusille lukijoille Ninnille, Myrskylle, Tiinalle, Marke Saloselle, Saariston Kasvatille ja Heskalle - toivottavasti viihdytte.

SHARE:

30 kommenttia

  1. Kuten sanottu, suloinen terapeutti ja upea sielunmaisema!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - myös terapeutilta, joka tuossa nukkuu pöydällä läppärin lämmössä;)

      Poista
  2. Tunnistan etenkin tuon ylihuolehtivaisen äidin ;)
    Tsemppiä työhommiin, jos on välillä vaikeaa viikon loman ( tai viikonlopun !) jälkeen, niin tuollaisen tauon jälkeen kuuluu hetken kestääkin totuttelu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsemppauksesta. Eiköhän se tästä lähde jotenkin sujumaan - iso etu on, että tykkään työstäni.

      Poista
  3. Täällä toinen, joka tempoilee napanuoraa löysemmäksi ja taistelee soittamisen halua vastaan, kun lapsi on liikenteessä ja piipaa kuuluu jostain. Joskus onnistun, joskun en. Oi,oi, miten suloinen stressitohtori :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Napanuoraa voi yrittää höllentää, mutta katki sitä ei saa;) - ja kyllä stressitohtorini on suloinen - silloin kun se hänelle sopii;)

      Poista
  4. Täällä myös ylihuolehtiva äiti tai en tiedä, onko se ylihuolehtimista, mielestäni enemmänkin välittämistä ja ihan normaalia. Näin yritän aina itselleni sanoa, kun soittelen 18-vuotiaalle tarkistussoittoja. Ja varmaan huolehdin vielä 10 vuoden päästäkin, kai se kuuluu äitiyteen;)
    Ihana Viiru-terapeutti sinulla on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei varmaan huoli lapsista pääty koskaan. Ja kyllä - terapeuttini on ihana!

      Poista
  5. Moi! Tulin ajatelleeksi että melkoinen meno on tässä maailmassa kun jo 3 kk. kuluessa ehtiin kaikki muuttua. Sellainen on tämä maailma, mutta onneksi jouluna on tänä vuonna aikaa rauhoittua :) Erityiseterveiset tälle kertaa stressitohtorille, viethän ! :D
    -Helena ja stressitohtori Blackie-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Stressitohtorille viedään terveiset:D - Ja noista muutoshommista olin kyllä tietoinen etukäteen, mutta silti ne pääsivät yllättämään. Ne kun eivät menneet ihan niin kuin suunniteltiin eli kaikki on vielä hieman säädössä;)

      Poista
  6. Kiva, kun olit löytänyt blogiini - näin minäkin löysin tänne :) Meilläkin kaapit ja varastot pursuilee ja minä odotan sitä lopullista nykäystä, jolla saisin raivaus-operaation käyntiin...
    Kivaa uutta alkavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä tuntuu olevan loputon rutistus - kun yhden paikan saa kuntoon, seuraava odottaa;) Mukavaa viikkoa myös sinulle.

      Poista
  7. Tuommoinen huono kampaajakäynti on kyllä ikävä kokemus. Luulisi, että kun siito "ilosta" maksaa kuitenkin kohtalaiset summat, niin saisi rahoilleen vastinettakin. Vaan ei se vaan mene niin joka kerta. Kurjaa semmoinen.

    Täällä ilmoittautuu toinen kenkähullu, miehen mukaan pitäisi rajoittaa hinkuani ostaa kenkiä. Suurin osa on muuten kesäkenkiä, avokkaita lähinnä. Koetin sillä perustella, että mitä rajoitettavaa tässä on kun puuttuu sama määrä talvikenkiäkin vielä. Miehen ilme oli vinkeä hyvin pitkän aikaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän Isäntä ei ole pitkään aikaan uskaltanut sanoa enää mitään - minulla kun on myös hollannikkaat ja niistä voi vaikka sukeutua lentävät hollantilaiset;)

      Poista
  8. Olipa hurjan komea esitys tuo Harmaja.

    Söpönen tuo sun tassuterapeutti. Itselläni kaksi, koiraa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös vaan ollutkin Harmajan esitys komia - bändiltä on ilmestynyt jo 2 levyä. Terapeutit on tarpeellisia - bonusta on, jos ovat vielä söpöjä;)

      Poista
  9. Kivaan blogiin eksyin, ja jäin ehdottomasti lukijaksesi.

    Ymmärrän täysin tuon out of order -tunteen. Palasin toukokuussa takaisin työelämään vuoden vuorotteluvapaan jälkeen, enkä vieläkään ole päässyt rytmiin. Lomalle pystyin jäämään ihan tuosta vain :)

    Ja ihana terapeuttikin teillä, meillä on oma Tyyne <3

    -Tuija-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa - kiva kun löysit tänne. Toivottavasti viihdytkin;)
      Sama täällä - ei ollut minkäänlaisia vaikeuksia aloitella lomaa;)
      Viirulta terveisiä Tyynelle. Ne vaan ovat ihania - vaikka vähän tuhoavatkin paikkoja, mutta kuten olen monesti todennut: säästyypähän terapiamaksuissa!

      Poista
  10. Onnea tunnustuksesta. Voi olla tuo töihinmeno ihan haastavaa vuorotteluvapaan jälkeen. Olen vuoden vuorotteluvapaalla, josta on nyt käytetty noin neljä kuukautta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, olen ihan kade - sinulla on vielä rutkasti aikaa jäljellä! Älä edes mieti töihinpaluuta vielä vaan nauti täysin rinnoin. Ihanaa vuorotteluvapaata sinulle!

      Poista
  11. Jei, Harmajaa on tullut kuunneltua etenkin talvi-iltoina... Piti mennä katsomaankin, muttei ehtinyt. Jotain samaa melankoliaa on myös Sarassa, joskin raskaammalla poljennolla höystettynä. Kyllä musiikki ja keikat täräyttää ilmat pihalle yli viiskymppisistäkin, nyt jo on hankittuna liput Graveyardiin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu - kyllä musiikki vaan on. Sama minulla, Harmajan keikan missasin. Graveyardiin pääset, nyt tuli ihan hiki ja kylmät väreet yhtä aikaa - jollei peräti kuumat aallot;)

      Poista
    2. Graveyardin Klubi-keikalle Turkuun ainakin oli vielä vähän aikaa sitten lippuja. Olen nähnyt bändin Provinssissa, Porisperessä ja Turun klubilla ja täytyy sanoa, että niillä keikoilla nimenomaan musiikki oli pääosassa... Soittamisen nautinto välittyi. Ruotsista tulee paljon hyvää metallia/juuriheviä muutenkin:-).

      Poista
    3. Kun tuo Graveyardin keikkailta on jo myyty muualle, valitettavasti. Mutta hauskaa keikkailtaa sinulle!

      Poista
  12. Voi kiitos Lady tuosta ihanan bändin esittelystä, oon kyllä nimen kuullut , mutta en niinkääm tuotantoa, nyt oon aamun juutuupista kuunnellu , enkä saa aikaseksi alkaa siivota, kiitos siitäkin ;)
    Mie oon jääny jumiin Tanskan rock-lahjalle maailmalle Volbeatille !
    hyvä saada kotimaista ääntä kehiin !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos tykkäsit. Meillä on Suomessa monia hyviä rock- ja hevimuusikoita - mutta ei Volbeatissakaan mitään vikaa ole;)
      Ihanaa joulunaikaa sinulle!

      Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig