maanantai 12. marraskuuta 2012

Kahta en vaihda

En ole enää vuosiin omistanut kampauspöytää ja meikkini ovat vaellelleet milloin missäkin laatikossa sikin sokin. Kylpyhuoneessakaan en niitä ole säilyttänyt, sillä siellä en ole meikannut enää aikoihin - likinäkö ja ikänäkö ovat tehneet tehtävänsä - en näe kylppärin peilistä tarpeeksi tarkasti; en vaikka sinne on hankittu suurentava lisäpeilikin.

Noin vuosi sitten löysin Helsingistä Temperasta  laatikon alelaarista (30 €) ja siinä meikkini pysyvät siististi järjestyksessä. Kaikki rypyntaisteluarmeijani purnukat ovat kyllä vielä kylpyhuoneessa erilaisissa koreissa odottamassa järjestelemistä, huoh:(

Näitä laatikoita ostin myös toisen, joissa säilytän korujani.

Ohessa kuva meikkilaatikostani, joka on alunperin tarkoitettu taiteilijatarvikkeille. No, taiteilijakäyttöönhän se sitten tulikin - kyllä tämän naaman meikkaaminen siedettävään kuntoon taiteilijan vaatiikin;) - ja sorry: kuvaustilanteeseen tunki mukaan myös perheemme valokuvamalli, Viiru-kissa...



Tässä työkalupakissani säilytän ne meikit, jotka eivät ole jokapäiväisessä käytössä. Päivittäiset meikit pysyvät järjestyksessä pussukoissa - meikeille omansa, huulipunille pienempi, lääkkeille yksi ja yksi, jossa kulkevat mukana nenäliinat, silmätipat, käsivoide jne. Pussukat ovat Indiskasta muutamalla eurolla hankittuja ja siirtyvät helposti laukusta toiseen laukkua vaihdettaessa. Siis periaatteessa. Minun järjestystajullani ovat aika usein siinä väärässä kassissa.


Meikkaan yleensä olohuoneen ruokapöydän äärellä: saan istua, saan säädettyä valaistuksen ja pystyn käyttämään lähietäisyydeltä suurentavaa peiliä. Arkimeikkiini kuuluu nykyisin vain BB-voide, ripsiväri, rajausväri, jonka sumennan, kulmaväri, poskipuna/aurinkopuuteri, valokynä ja huulipuna. Puuterista olen melkein luopunut - korostaa vain ryppyjä. Liian kiillon saa päivän mittaan kuriin Body Shopin natural powder Facial blotting tissueseilla (kiillonpoistopaperi). Ja välillä pidän töissäkin "meikittömiä" päiviä, jos tiedän varmasti, että voin koko päiväksi sulkeutua omaan työhuoneeseeni eikä vieraita ole tulossa;)

BB-voide on laiskan ihmisen pelastus; itse olen ihastunut useiden kokeilujen jälkeen Vichyn Neovadiol Lumiereen, sillä se levittyy kivasti, antaa riittävän peiton ja sulautuu oman ihon sävyyn - lisäksi se oli ensimmäisiä antiage-ominaisuuksilla varustettuja BB-voiteita. Ainoa miinus siinä on, ettei siinä ole UV-suojaa.

Meikeissäni on kaksi, joita en vaihda: Sensain 38 C -ripsiväri (entinen Kanebo) ja Yves Saint Laurentin Radiant Touch -valokynä. Minulla on roikkuluomet, jotka rasvoittuvat ja mikään muu ripsari - eivät mitkään lukuisista kokeilemistani vedenkestävistäkään - ei pysy ripsissäni siistinä. Juhliin käytän saman sarjan tuuhentavaa ripsaria.


Ensimmäisen Yves Saint Laurentin valokynäni ostin aikoinani Prahasta, kun Suomen Turusta ei niitä vielä saanut. Valokyniäkin olen kokeillut lukuisia muita - ja halvempia - merkkejä, mutta tämä on ja pysyy suosikkinina. Ripsarin ja valokynän ostan nuukana ihmisenä yleensä Stockmannin tai Wiklundin alesta, välillä matkoilta.

Mitä enemmän ikää tulee, sitä pelkistetymmäksi meikkini tuntuu muuttuvan. Huulipunien sävyt vain vaihtuvat vähän vuodenajan, vaatetuksen ja fiiliksenkin mukaan. Minulla on valitettavana tapana piristää harmaata tai muuten ikävää päivää ostamalla uusi huulipuna - se piristää kummasti!

Hurmaavaa päivää kaikille - vaikka ulkona ainakin täällä Turun puolessa on tällä hetkellä harmaatakin harmaampaa!
SHARE:

8 kommenttia

  1. Tervetuloa tänne bloggailemaan! Huomasin, että olit liittynyt blogiini, kiitos siitä ja tervetuloa lukemaan =)

    Hih, hauska tuo sinun kenkäpostaus. Näkyy niitä olevan muillakin... ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos tervetulotoivotuksista! Olen tuota sinun blogiasi lukenut jo jonkin aikaa mutta vasta nyt liityin lukijaksi, kun sain aikaiseksi tämän profiilini;) Joopajoo - kenkien kanssa olen kyllä tosi liemessä - lauantainakin oli tosi monta kiusausta näkyvillä. Mutta yksiinkään en koskenut, en!

      Poista
  2. Minäkin tulin toivottelemaan tervetulleeksi blogimaailmaan ja kiitos, että tulit omaa blogiani lukemaan :)

    Meikit ovat täällä hujan hajan, voiteet ja muut melkein mahtuvat peilikaappiin voi näkisit miten paljon tavaraa meillä on (arvaa miksi en tee sisustuspostauksia ;) ). Kenkäpostaus oli hauska, samaa se on täälläkin, eivät meinaa mahtua ja aina tulee sorruttua uusiin. Onneksi nykyisellään vähemmän, intohimo on vaihteeksi siirtynyt huiveihin. Oho... Menee siis sykleissä minulla tämä kengät, laukut, huivit ja korut. Järjestystä vaihdellen, mutta aina on jotain kivaa uutta.

    Tervetuloa bloggaamaan, kivalta vaikutti tämä alku ja kaikki postauksetkin lukaisin, joten jään seuraamaan ja odottamaan uusiakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tervetulotoivotuksista. Lohduttavaa, jos jollakin muullakin on myös purkit sekaisin;) Mä saatan joskus laittaa sisustuspostauksiakin - mutta enemmän varoittavana esimerkkinä! Vaatepostauksiakin tulee varmaan silloin tällöin - itse en kyllä kasvoillani ihan heti ole näkyvillä.
      Ihanaa marraskuuta - tänään Turun seudulla paistaa aurinko.

      Poista
  3. Tavaramäärä on täälläkin hirveä, mikä on ahdistanut jo pari vuotta. Ehkä kaksi kertaa vuodessa saan valtavan draivin päälle, että nyt lähtee ja paljon! Kauheata on se, että hetken päästä näyttää taas samalta. Mäkin haluan elää 80:lla tavaralla, nyyh.

    Mut tohon meikkiasiaan: mulla kanssa on meikin määrä vähentynyt vuosi vuodelta. Jossakin vaiheessa tajusin sen johtuvan why-bother-asenteesta, ikävää alistumista valuvien poskien ja silmäkulmien ja luomien edessä kai. Huoh.

    Joka tapauksessa, kiva blogi sulla, käyn laittautumassa lukijaksi niin löydän tänen useammin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos piipahtelet aina välillä. Ja kyllä tuo maan vetovoiman vaikutus vaan on inha - niin roikkuu posket, leukaperät, silmäluomet, vatsa ja takamus.

      Poista
  4. Sensain 38 on kyllä huippu, varsinkin loma meikiksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se. Olen jo vuosia käyttänyt. Ainoa, mikä pysyy mun silmissäni ilman, että suttaa päivän aikana. Mulla on niin rasvaiset luomet, että jopa vedenkestävät suttaavat. Sitäpaitsi - tuon Sensain kanssa ei tarvitse silmämeikinpoistoainetta välttämättä ollenkaan;)

      Poista

Kiitos - kommenttisi ilahdutti suuresti!

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig